×

Opmerking

Google Geocoding API error: The request was denied.

Bockor

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)
Klik hier om meerdere foto's te bekijken ... Het begon in mei 1892: Remi Vander Ghinste kocht een woonhuis en bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn zoon Omer. En ze vlogen er meteen in: datzelfde jaar nog denderen de eerste vaten "ouden tripel" over de Bellegemse kasseien en vinden ze hun afzet tot in Frans-Vlaanderen.

In 1918 kwam de eerste mouterij zijn opwachting maken.

Onder invloed van de komst van het "Pilsener Type" uit het Oost-Europese Tjechoslovakije ontwikkelt de brouwerij een eigen pilstype dat onder de naam "Ghinst pils" wordt gecommercialiseerd. Daartoe was de bouw van een lage-gistingstoren noodzakelijk.

Die kwam er in 1930 en domineert nu nog altijd het glooiende Bellegemse landschap. Van op de autostrade die Kortrijk met Doornik verbindt kan men op het grondgebied Bellegem duidelijk de statige toren broederlijk zien oprijzen naast de kerk van Bellegem.

In 1938 verandert "Ghinst pils" van naam en wordt gekozen voor de naam "Bockor" : een samentrekking van het Duitse woord "Bock" en het Franse woord "or": de gouden pint is geboren!

Dit lijkt een goede zet want in datzelfde jaar wordt Bockor bekroond met een gouden medaille door het Intemationaal Voedingsinstituut te Amsterdam. En dit wordt niet de laatste gouden medaille.

Klik hier om meerdere foto's te bekijken ... Het blijvend familiaal karakter van de brouwerij ( steeds van vader op zoon) ligt aan de basis van de dynamiek van de brouwerij.
In 1970 lanceert de brouwerij de Jacobins Gueuze, gevolgd in 1983 door de Jacobins Kriek en om het volledig te maken in 1986 door de Jacobins Framboise: drie fantastische bieren gebrouwen op basis van jonge lambic en oude lambic. Wie zei ook al weer dat het enkel kon in de Zennevallei?

We schrijven 1975 wanneer de Jacobins Gueuze bekroond wordt met een gouden medaille op "the 14th World Selection for Beer and non-alcoholic Beverages" te Amsterdam. Meteen is de tweede gouden medaille binnen.

Daarmee is het niet gedaan want in 1996 haalt het Bellegems Bruin de gouden medaille binnen in de categorie "red ales" bij het Amerikaanse Beverage Testing Institute.

Om in te spelen op de markttendens lanceert de brouwerij in 1998 voor de eerste maal haar "Kriek Nieuwe Oogst". Een fris biertje gebrouwen met de eerste krieken van de nieuwe oogst. Met aantrekkelijk promotiemateriaal worden de horecazaken bezocht en weet de consument al snel de Kriek Nieuwe Oogst te waarderen voor zijn jonge, frisse smaak. Maar men zit niet stil bij de brouwerij: in november 2002 maakt de Kriek Max haar opwachting tijdens de horecabeurs in Gent. Klik hier om meerdere foto's te bekijken ...

De consument wordt verwend! Maar liefst 25% natuurlijke kriekensappen vormen mede de basis van deze verrukkelijke kriek. Het bleek een schot in de roos! De horecazaken spelen er maar al te graag op in en plaatsen met plezier de Kriek Max op hun kaart.

Dat de Kriek Max door de consument gewaardeerd wordt bewijst het binnenhalen van de gouden medaille in oktober 2004 naar aanleiding van een internationale wedstrijd georganiseerd door het Verband der middelstandischer Privatbrauereien in Bayern.
Als enige Belgische brouwerij haalt de brouwerij Bockor hier een gouden medaille binnen. L' histoire se répète zegt men wel eens.

Met de Kriek Max als voorbeeld ondergaat ook de Jacobins Framboise een wijziging: het wordt de Framboise Max. Waarom? 30% natuurlijke frambozensappen: dat kan tellen! Dit is toch de Max?
In 2003 wordt het gamma uitgebreid met de Passion Max.

Brouwerij Bockor blijft een der meest vooruitstrevende brouwerijen in de Zuid-West-Vlaamse regio en weet de perfecte balans to vinden tussen moderne technologie en ambachtelijke tradities.

Adres

  • Straat: Kwaburgstraat 5
  • Postcode: 8510
  • Plaats: Bellegem

Contact

  • Telefoon: 056-23 51 71
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.



Ligging:

Item Print

Aantal bezoeken

4461