costarabica
×

Opmerking

Google Geocoding API error: The request was denied.

Artois (Brouwerij) - InBev

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Het bier ontstond in 1926, toen het als 'kerstbier' onder de naam Stella (Latijn voor Ster) op de markt werd gebracht. Het recept is sindsdien geregeld gewijzigd waardoor het bier met name in de laatste jaren aanzienlijk minder bitter is geworden.

De eigenlijke geschiedenis van Stella Artois gaat echter terug tot in 1366, het jaartal dat ook op het logo staat. Uit de belastingsregisters van de stad Leuven van dat jaar blijkt dat de herberg-brouwerij Den Hoorn, de oorspronkelijke brouwerij, toen al bestond. Op 13 juni 1708 verwierf Sebastian Artois de felbegeerde titel van Meester-Brouwer. Sindsdien is de naam Artois verbonden aan het bier.

Stella Artois is door de jaren heen één van de internationale merken van InBev geworden, en heeft onder meer in het Verenigd Koninkrijk en Ierland een groot marktaandeel. In het buitenland wordt het merk gepositioneerd als een premium pils, en is het ook relatief duur. (In Groot-Brittannië bijvoorbeeld is de reclameslogan "Reassuringly expensive".) In de thuismarkt België is het echter een gewone pils. In Nederland zal het merk de komende jaren niet actief gepromoot worden. Om de concurrentie met andere spelers op de Nederlandse markt aan te kunnen, leek het InBev verstandiger om te concurreren middels het bestaande merk Dommelsch. Zoals een aantal andere topmerken van InBev wordt Stella Artois onder andere in plastic en glazen flesjes verkocht.

Adres

  • Straat: Vaartkom 31
  • Postcode: 3000
  • Plaats: Leuven

Contact

  • Telefoon: 016-24 71 11
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Ligging:

Item Print

Aantal bezoeken

3150

Horeca 

 

Leveranciers

Uw partner in ICT Support, Training & Consultancy
Contacteer ons via: info A.T. zebsystems P.U.N.T. com

Copyright © 2014 2Party - Johan Jacobs | Webdesign door WAVI, uw partner op het web!